Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

«ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΑΥΛΟΣ» ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ// Τ.Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥH Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, την Παρασκευή 28/06/2019 και ώρα 18:00 πραγματοποίησε αρτοκλασία προς τιμή του Προστάτη της Ένωσης μας, «Αποστόλου Παύλου» στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, που βρίσκεται στη συνοικία Αομπάδενα του Αγίου Μύρωνα Ηρακλείου. 

Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε από τον Πατήρ Νικόλαο ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ, Εφημέριο του Ιερού Ναού, τον οποίον ευχαριστούμε ιδιαίτερα, για την ιστορία και τις μοναδικές τοιχογραφίες του 16ου αιώνα που έχουν εκτελεστεί σε πανί
(καναβάτσο) και έχουν επικολληθεί στην τοιχοποιία του Ναού. Ιδιαίτερη αναφορά δόθηκε στον επιτάφιο θρήνο, μια γυναικεία μορφή καθισμένη δίπλα στο Χριστό να θρηνεί με το δεξί χέρι στο πρόσωπο και το αριστερό υψωμένο, ενώ μια δεύτερη την ακουμπάει στον κρόταφο. Στην ψηλάφηση του Θωμά  η έντονη ταραχή των Αποστόλων δεν συναντάται στην Κρητική Σχολή Αγιογραφίας, όπως και το πλήθος των αγγέλων της Δευτέρας Παρουσίας. Επίσης έμπροσθεν του Ιερού βρίσκεται τοιχογραφία με τον ασπασμό του Πέτρου και Παύλου!!!


Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας με ξεναγό τον Πρόεδρο του Δ.Δ. Αγίου Μύρωνα Ηρακλείου, περιηγηθήκαμε στο δίκορφο χωριό με την πανοραμική θέα που φέρει το όνομα του Επισκόπου Κρήτης, Αγίου Μύρωνα, (περί το 250 μ.Χ., στα χρόνια του Αυτοκράτορα Δεκίου και ο θάνατός του περί το 350 μ.Χ.) με κατάληξη τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Μύρωνα και τη σκήτη όπου μόναζε ο Άγιος, χώρος που αποτελεί όαση πνευματικής ανάτασης με πλήθος πιστών να συρρέουν στη σπηλιά και προσπαθούν να ανασύρουν το θαυματουργό αγίασμα. 

Μας την παρουσία τους μας τίμησαν !!! 

- Ο κ. Εμμανουήλ ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗΣ Αντιστράτηγος (ε.α.) και Επίτιμος Προϊστάμενος Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας 

- Ο κ. Εμμανουήλ ΡΙΝΑΚΑΚΗΣ, Υπαστυνόμος Α΄ Διοικητής Α.Τ. Αγίου Μύρωνα Ηρακλείου 

- Ο κ. Κωνσταντίνου ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, Υπαστυνόμος Β΄ Υποδιοικητής Α.Τ. Αγίου Μύρωνα Ηρακλείου. 

- Η κ. Ελευθερία ΣΤΙΝΗ, Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Περ. Κρήτης. 

- Η κ. Μαίρη ΖΗΝΟΖΗ, Πρόεδρος της Λέσχης LIONS «ΚΝΩΣΣΟΣ» Ηρακλείου. 

- Ο κ. Ιωάννης ΣΗΦΑΚΗΣ, Πρόεδρος Δ.Δ. Αγίου Μύρωνα Ηρακλείου. 
- Η κ. Αθηνά ΣΦΑΚΑΚΗ - ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ, Συγγραφέας, Επίτιμο μέλος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος. 

Η Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών εκφράζει ένα μεγάλο Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω για την συμμετοχή και εύχεται σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ο Προστάτης της Ένωσης, Απόστολος των Εθνών να μας χαρίζει υγεία!!! 
Για την  Τ.Δ. Ηρακλείου   
         Ο Πρόεδρος                                           H Γενική Γραμματέας
     Μανόλης Ζαχαριουδάκης                                          Έφη Φλουρή    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου